Liever isoleren dan zonnepanelen

Nu liever isoleren dan zonnepanelen

bron: https://www.vakbeursenergie.nl/nl/nieuws-item/Liever-isoleren-dan-zonnepanelen/

Fabrikanten van zonnepanelen kunnen de overweldigende vraag niet aan en de levertijden zijn verdrievoudigd. Daarnaast is er sprake van personeelstekorten waardoor lange wachtrijen zijn ontstaan. Consumentencollectief De Vastelastenbond adviseert roept daarom op om nu voor woningisolatie te kiezen. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de consumentenorganisatie: “Veel consumenten zijn door het warme weer bezig met zonnepanelen maar die systemen worden door de lange levertijden niet op tijd geleverd. Dit is dus hét moment om over woningisolatie na te denken.”

Door de blijvend stijgende energietarieven kiezen steeds meer consumenten voor woningverduurzaming. De afgelopen tijd wonnen zonnepanelen aan populariteit. Naar schatting beschikt ondertussen één op de vier woningen in Nederland over deze energiebron. Ondertussen is de vraag vele malen groter dan het beschikbare aanbod. “Er is in deze markt sprake van materiaalschaarste”, verduidelijkt Wolfert. “Er kunnen op korte termijn geen zonnepanelen meer geleverd worden. Ook omdat veel leveranciers met personeelstekorten kampen. Wanneer je nu zonnepanelen aanvraagt, worden deze systemen door de extreem grote vraag pas na de zomer geplaatst. Dit jaar profiteer je dus niet meer optimaal van die net geïnstalleerde panelen.”
Isolatie is vaak de slimste eerste stap naar woningverduurzaming. “Ook wanneer mensen overwegen om een warmtepomp aan te schaffen, is het zaak dat de woning goed geïsoleerd is. Het heeft weinig zin om een dure installatie aan te schaffen als blijkt dat het huis warmte verliest omdat er bijvoorbeeld geen spouwmuur- of vloerisolatie aanwezig is”

lees het hele artikel op: https://www.vakbeursenergie.nl/nl/nieuws-item/Liever-isoleren-dan-zonnepanelen/