Ketelwatertemperatuur – zet m op 60

๐—•๐—ฒ๐˜€๐—ฝ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐Ÿญ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐˜‚๐˜‚๐˜ ๐Ÿฒ๐Ÿฌ ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ๐—ผ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ!

In 1 minuut geld en energie besparen en CO2 uitstoot verminderen. Zet de ketelwatertemperatuur in de verwarmingsketel op 60 graden. Er is geen verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Het kost je 1 minuut. Verder niets. Geen geld, geen investering! Deze bijdrage aan duurzaamheid is voor iedereen weggelegd! Veel mensen kunnen niet investeren of willen niet meer investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, warmtepomp, enz. Dit is voor iedereen weggelegd. Met de โ€zet โ€™m op 60โ€ actie kan iedereen meedoen!

Dan kun je in 1 minuut 60 euro per jaar besparen! De meeste cv-ketels staan namelijk op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiรซnter op 60 graden. Door de instelknop op je cv-ketel het verwarmingswater – niet het tapwater – naar 60 graden terug te brengen, is tot wel 60 euro per jaar te besparen!

Op de pagina zet ‘m op 60 staan instructievideoโ€™s en een korte handleiding voor iedere cv-ketel, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen.

 

Doe mee! Voor het klimaat en voor je beurs !

 

Is mijn woning al geschikt voor een warmtepomp?

En dan….. als u een week lang hebt kunt vaststellen dat het ook met die ketelwatertemperatuur van 60 graden comfortabel is, kunt u een heel interessante volgende stap nemen:
Stel vast of uw woning mogelijk al geschikt is om te verwarmen met een warmtepomp. Doe de test als het al een beetje wintert !
Een warmtepomp – een standaard warmtepomp anno 2022 – levert standaard verwarmingswater dat maximaal 50oC warm is. En echt economisch draait die warmtepomp als het water maximaal 40 graden is.ย  En dat wil zeggen dat je het met die lagere ketelwatertemperatuur met het verwarmingswater wel warm en comfortabel moet kunnen krijgen!
Dan is van belang dat dus ook de capaciteit van je verwarmingsradiatoren (en/of vloerverwarming) voldoende moet zijn om het met die lagere temperatuur van het verwarmingswater warm te krijgen.

  • Draai alle radiatoren open en kijk of de warmte-afgifte-capaciteit groot genoeg is bij de ingestelde ketelwatertemperatuur.
  • Draai dan de ketelwatertemperatuur dus nog een stapje lager.
    Van 60 naar 50 graden. acht een paar dagen, beoordeel of het werkt. Om daarna misschien naar 40 graden, of zelfs naar 30 graden te gaan.

En het is nog overtuigender als het echt al een beetje wintert !

Snel nog wat meer weten over een warmtepomp? Of een kort overzicht? Klik op onderstaande figuur.