THERMOSTATISCHE RADIATORKRANEN

THERMOSTATISCHE RADIATORKRANEN

VERKEERSREGELAARS IN HUIS

Duurzamer in 1 maand – bron: brochure ENEXIS-MILIEUCENTRAAL

Met thermostatische radiatorkranen (ook wel thermostaatkranen genoemd) kun je besparen op je energierekening. Als je veel radiatoren hebt, kan het flink optellen.

WAT KOST EEN THERMOSTAATKRAAN ?

Thermostaatkranen zijn te koop voor 10 euro.

EN WAT LEVERT HET OP ?

Bij veel radiatoren in huis kan de besparing oplopen tot zo’n 70 euro.

INSTALLEER IK HET ZELF ?

Als je de kranen door de installateur laat plaatsen, heb je extra installatiekosten. De hoogte van deze kosten hangen af van jouw installatie en het aantal kranen dat je laat vervangen. Bij een oude installatie zijn de kosten vaak hoger dan bij een nieuwe. Bij aanleg van een nieuwe installatie met thermostaatkranen heb je zelfs geen extra installatiekosten en je verdient de kosten binnen een jaar terug.

WAT IS EEN THERMOSTAATKRAAN ?

Een thermostaatkraan voor een radiator, convector of ander verwarmingselement kun je per kamer instellen om minder te stoken of alleen te stoken als het kouder is dan 5 tot 10 graden.
Thermostaatkranen besparen bij goed gebruik enkele procenten op energieverbruik voor verwarming. Heb je veel radiatoren in huis dan kan dat flink optellen.
Gebruik geen thermostaatkranen in de woonkamer als daar de (klok)thermostaat hangt, want anders werken de thermostaatkranen en de (klok)thermostaat elkaar tegen.