Aantal brandmeldingen in 2020 met 25% gestegen

Aantal brandmeldingen in 2020 met 25% gestegen door corona

Dan kun je nog zo duurzaam gebouwd hebben en bewust duurzame keuzes maken. Een brand vernietigt niet alleen bezittingen die je dierbaar zijn, brand vervuilt ook lucht en grondwater. Maar waar we nog veel te weinig bij stilstaan is dat een brand een vroegtijdig einde maakt aan de levensduur van veel producten, materialen en waardevolle grondstoffen. Alle intenties om vooral “circulair” te willen zijn gaan letterlijk in rook op.  Brand maakt korte metten met de grondslagen voor een duurzamere samenleving en milieu.
Brand belast het milieu en legt dus een extra en onnodig beslag op (zeldzame en/of kostbare) grondstoffen. Brand heeft een enorme sociale en economische impact. De verzekering dekt de schade van het bouwwerk, maar niet de schade die de duurzaamheid heeft opgelopen.
Duurzaamheid rust op 3 pijlers: een ecologische (milieu), een sociale en een economische pijler. Brand tast alle 3 die pijlers aan.

Brandveilig bouwen, en waar mogelijk met zoveel mogelijke onbrandbare materialen, draagt bij aan een duurzamere wereld.
Tot zover mijn persoonlijke toevoeging bij het  bericht/artikel in Risk & Business:

Het aantal brandmeldingen in Nederland is dit jaar met 25% gestegen. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er tijdens de coronacrisis meer meldingen van kleine branden geweest bij de brandweer. Waar er normaal gesproken rond de 440 meldingen per maand zijn, ligt dit aantal in 2020 op 550 meldingen per maand. Een flinke toename dus, zo blijkt uit een onderzoek van Pricewise.
Lees het volledig artikel van Risk & Business.

Chris Hamans, voorzitter Coöperatie Duurzaam Maasgouw.