Ga jij meer of minder energieBELASTING betalen in 2022 ?

Ga jij meer of minder energieBELASTING betalen in 2022 ?

Dit jaar maken belastingen 46,5 procent van de energierekening uit, en dat aandeel zou volgens een berekening van de vergelijkingssite Easyswitch.nl volgend jaar tot 48 procent stijgen. De inkoopprijs van energie (gas en elektriciteit) is goed voor 32,5 procent en de nettarieven vormen ongeveer een vijfde van de rekening.

Ik zag dat de vergelijkings-site Independer een kleine en handige rekentool op de website van NU.nl geplaatst heeft .

https://www.nu.nl/economie/6158696/hoge-energierekening-is-niet-alleen-gevolg-van-hoge-inkoopprijzen.html

Je geeft aan wat je totale stroomverbruik per jaar is (in kWh)
en
geeft aan wat je totale gasverbruik per jaar is (in m3 )

Je krijgt vervolgens de verandering  van de belastingen voor stroom, voor gas en voor de heffing van energiebelasting te zien voor jouw opgegeven verbruik. Dus het verschil aan belastingen voor volgend jaar. Bij een negatief bedrag onderaan de streep ga je besparen op het aandeel belasting van je energie rekening!
Let op: de inkoopprijs voor het gas en de elektriciteit zelf verandert ook. Maar dat is ook afhankelijk van de prijzen die je energieleverancier gaat hanteren en hoe lang jouw energiecontract nog loopt.

 

Wijziging stroombelasting …..
Wijziging gasbelasting …..
Vermindering energiebelasting ….
Totaal € ….. (per maand: € ….)

https://www.nu.nl/economie/6158696/hoge-energierekening-is-niet-alleen-gevolg-van-hoge-inkoopprijzen.html

Zeker met de stijgende energieprijzen, is het zaak te overwegen of en hoe je meer energie kunt besparen. En als je het niet voor je beurs doet, doe het dan voor het milieu !
Onze Coöperatie Duurzaam Maasgouw helpt je graag met een energieadvies specifiek voor jouw woning en gebruik van de woning. Klik hier ENERGIEADVIEZEN