RRE-subsidielijst

Algemene opbouw van subsidie

Het subsidiebedrag per woning bedraagt eenmalig maximaal € 70,-  van de werkelijke kosten voor de maatregelen die worden getroffen voor energiebesparende maatregelen.
U komt in aanmerking voor deze €70 subsidie als u woningeigenaar bent in de gemeente Maasgouw en u minimaal €70 op factuur voor de energiebesparende maatregelen kunt aantonen. Dus €70 subsidie op basis van totaal gefactureerd/betaald minimaal € 70. Het aanvragen van de subsidie is mogelijk tot met uiterlijk 31 december 2020 ivm Corona-beperkingen verlengd tot 31 maart 2021. Let op: wanneer het subsidiebudget (1000 x €70) eerder op is, zijn aanvragen niet meer mogelijk. Wees er dus snel bij!

Alle combinaties van maatregelen zijn mogelijk.

 Tabel 1 Kleine maatregelen energiebesparing

Maatregel Specifieke voorwaarden per maatregel
Waterzijdig inregelen Het optimaal inregelen van een verwarmingsinstallatie door het inregelen van de aanvoer- en retourtemperatuur en/of volumestromen en/of de waterkwaliteit (vuilafscheider aanbrengen).

En ook nog eens met 20% korting op de CV-inregelkit;
klik op de link
Vervangen radiatorkraan Het aanbrengen of aanschaffen van een thermostatische radiatorkraan.
Waterbesparende douchekop Het aanschaffen en/of laten plaatsen van een waterbesparende douchekop met een doorstroomklasse Z (4-7 liter/minuut) of klasse A (7-9 liter/minuut).
Pompschakelaar vloerverwarming Het aanschaffen en/of laten plaatsen van een vloerverwarmingspompschakelaar of een nieuwe energiezuinige vloerverwarmingspomp.
Woningventilatie Vervangen/aanbrengen van een gelijkstroom ventilatiebox of ventilatiebox met luchtvochtigheid, CO2-sturing of warmteterugwinning.
Inductiekookplaat Het aanschaffen en/of laten monteren van een inductiekookplaat.
Leidingisolatie en/of radiatorfolie Betreft het aanbrengen van leidingisolatie op ventilatiekanalen of distributieleidingen van het verwarmingssysteem alsmede ook het bevestigen van radiatorfolie op of achter de radiator.

En ook nog eens met 20% korting bij de HUBO in Heel of Maasbracht;

klik op de link
Energiezuinige koelkast, wasmachine of wasdroger Energiezuinige koelkast, wasmachine of wasdroger met A+++ label
Stand-by schakelaar Een schakelaar om apparaten volledig uit te schakelen
Doorstroomverwarmer (ook wel doorstroom boiler genoemd) Betreft het aanbrengen van een doorstroomverwarmer. In tegenstelling tot een elektrische boiler wordt er geen water in een boiler op temperatuur gehouden maar wordt er het water alleen verwarmd als er vraag naar warm water is.
Radiator ventilator Het aanbrengen van een kleine ventilator onder de radiator die de luchtverplaatsing binnen en rondom de radiator verhoogt en daarmee het vermogen en de efficiency van het afgiftesysteem verbetert.

En ook nog eens met 20% korting op de SpeedComfort: radiator-ventilator ;
klik op de link

 Tabel 2 Energiebesparende of opwekkende maatregelen

Maatregel Specifieke voorwaarden per maatregel
Gevelisolatie Betreft de isolatie van een gevel aan de buitenzijde, binnenzijde of spouwmuur. Adviescriteria minimaal: Spouw: Rc ≥ 1,3 m2K/W, binnengevelisolatie Rc ≥ 3,5 m2K/W, buitengevelisolatie Rc ≥ 4,5 m2K/W.
Vloerisolatie Betreft de isolatie van een begane grondvloer of verdiepingsvloer of volledig dichtzetten van de kruipruimte met schuimbeton.
Adviescriteria minimaal: Rc ≥ 3,5 m2K/W.
Bodemisolatie Betreft het aanbrengen van een isolerende laag of bodemafsluitende laag (dampscherm) op de bodem van de kruipruimte.
Adviescriteria minimaal: Rc ≥ 2,5 m2K/W.
Dakisolatie Betreft de isolatie van een dak aan de buitenzijde of binnenzijde van het dakbeschot.
Adviescriteria minimaal: Rc ≥ 4,5 m2K/W.
Kozijn vervanging of glas vervanging Betreft het aanbrengen van een nieuw kozijn met isolerend glas of het plaatsen van isolerend glas in een bestaand kozijn.
Adviescriteria minimaal: Kozijn U waarde < 1,3 W/m2K. Glas U waarde < 0,9 W/m2K.
Zonnepanelen en/of collectoren Betreft het aanbrengen van zonnepanelen of collectoren op een woning of bijgebouw op uw perceel.
Adviescriteria minimaal: zonnepaneel met minimaal 300 Wattpiek vermogen per stuk
Aanbrengen laag temperatuur verwarming Betreft het aanbrengen van speciale laag temperatuur radiatoren of vloerverwarming of wandverwarming.
Aanbrengen balansventilatie met warmte terugwinning Betreft het aanbrengen van centrale (gehele woning) of decentrale (1 ruimte) balans ventilatie met warmte terugwinning
Overige maatregelen Maatregelen die niet zijn benoemd in bovenstaand overzichten maar maatregelen die wel een energiebesparende of energieopwekkende functie hebben en daarmee een CO2 reductie realiseren.