Dorpsbijeenkomsten – Voorlichting energiebesparing

Dorpsbijeenkomsten over energiebesparing in Maasgouw

De Coöperatie Duurzaam Maasgouw en de Gemeente Maasgouw nodigen u weer uit voor dorpsbijeenkomsten over energiebesparing.

In twee uur tijd worden in elke dorpskern in een eerste bijeenkomst allerlei onderwerpen besproken zoals woningisolatie, alternatieven voor aardgas en subsidie- en financieringsmogelijkheden.
In een tweede (vervolg-)bijeenkomst wordt dan dieper ingegaan op de mogelijkheden hoe een woning met verschillende maatregelen energiezuiniger en comfortabeler te maken, hoeveel de besparing op energiekosten daarmee kan zijn en de woning daarmee toekomstbestendiger wordt.
De vrijwilligers van de coöperatie geven geheel onafhankelijke voorlichting en adviezen. Er is geen enkele commerciële binding.

Inwoners van Maasgouw die willen deelnemen aan de dorpsbijeenkomsten kunnen zich aanmelden op de website van de Coöperatie Duurzaam Maasgouw en daar ook aangeven naar welke oplossingen voor energiebesparing en energieopwekking  hun aandacht in het bijzonder uitgaat. Daar stemmen we de presentaties zoveel mogelijk op af.

De dorpsbijeenkomsten vinden de komende maanden plaats op de aangeven datums en locaties van 19.30 tot 21.30 uur op de volgende datums en locaties:

Beegden, in Gemeenschapshuis ’t Leuke, Leukenstraat 6, op donderdag 15-09-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst)
en op donderdag 22-09-2022 (verdiepingsbijeenkomst.

Ohé en Laak, in Feestzaal Bongaarts, Walburgisstraat 13, op donderdag 29-9-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst)
en op donderdag 6-10-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

Thorn, in Zaal Aod Thoear, Steegputstraat 2, op vrijdag 14-10-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst)
en op donderdag 20-10-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

Linne, in Zaal De Harmonie, Grotestraat 9, op woensdag 26-10 (algemene voorlichtingsbijeenkomst)
en op woemsdag 2-11-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

Heel, in cultureel centrum Don Bosco, Mgr. Savelbergweg 100, op donderdag 10-11-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst)
en op donderdag 17-11-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

 

Deze datums en locaties staan ook in onze AGENDA

De dorpsbijeenkomsten die vóór de zomervakanties in Maasgouw georganiseerd werden in Wessem, Stevensweert en Maasbracht, werden zeer goed bezocht en er werden veel vragen over energiebesparing en energieopwekking beantwoord. Mocht uw buurman of kennis die bijeenkomsten gemist hebben, ze zijn van harte welkom op de bovengenoemde datums en locaties. De bijeenkomsten zijn gratis. Wel graag aanmelden via onderstaande link.

Voor meer informatie en aanmelding voor deze bijeenkomsten kijk op de website van de Coöperatie Duurzaam Maasgouw: www.duurzaammaasgouw.nl/wtm